تبلیغات
سلامت کار - آشنایی با استاندارد GMP
 
درباره وبلاگ


به سلامت کار خوش آمدید * "سلامت کار" به طور تخصصی به مباحث پیرامون مسائل ایمنی و بهداشت در محیط کار پرداخته و تنها از طریق دو آدرس salamatkar.ir و salamatkar.mihanblog.com قابل دسترسی می باشد. دیگر وبسایت ها یا وبلاگ های موجود با نام مشابه در سایر سرویس های وبلاگدهی و یا سایر دامنه های اینترنتی (com.org...) ارتباطی با "سلامت کار" ندارند. * جهت دسترسی سریع و آسان به مطالب وبلاگ به طور طبقه بندی شده، از فهرست "موضوعات" وبلاگ استفاده نمایید.* در صورت وجود هرگونه سوال، انتقاد یا پیشنهادات خود از طریق منوی "تماس با مدیریت" اقدام نمایید. * همچنین می توانید ازطریق آدرس ایمیل heydari_pro@yahoo.com مستقیما با بنده در ارتباط باشید/. با تشکر .* میلاد حیدری چروده.* مدیر وبلاگ سلامت کار /.

مدیر وبلاگ : سلامت کار
موضوعات
نویسندگان
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
سلامت کار
از علم تا عمل همراه با بهداشت حرفه ای
صفحه نخست             تماس با مدیر           پست الکترونیک               RSS                  ATOM
سه شنبه 1 اردیبهشت 1394 :: نویسنده : سلامت کار
آشنایی با استاندارد GMP


GMP مخفف Good Manufacturing Practice (شرایط خوب تولید) است که فونداسیون اصلی سیستم های ایمنی و سلامت در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی  است. در واقع GMP پایه و اساس نظام‌های ایمنی مواد غذایی (HACCP ) است و اجرای این اصول سلامت محصول را طبق استانداردهای مورد نظر تامین می‌کند. اصول GMPعوامل کنترلی هستند که بر کل عملیات تولید و کنترل کیفیت تمرکز دارند و نه بر یک فرایند خاص.GMP نیز مانند GHP رکن تولید محصول سالم میباشد که بیشتر به ایجاد و نگهداری زیر ساختهای مناسب برای تولید شامل ماشین آلات ، محیط ، تجهیزات، نیروی انسانی و... می پردازد.

هدف از تدوین  ضوابط GMP :

  • هدایت تولیدكنندگان مواد غذایی و صنایع بهداشتی  در جهت استقرار حداقل شرایط خوب تولید.

  • استمرار شرایط خوب و تولیدمحصول با كیفیت .

  • ایجاد اطمینان از كنترل محصولات تولید شده و انطباق با استاندارد های مناسب .

  • برآورده نمودن  نیاز های مصرف كنندگان ، از نظر كیفیت ، ایمنی و كارایی می باشد.

 

معمولا استانداردهای مواد غذایی توسط موسسه‌های بین‌المللی مانند FAO  و WHO  تدوین می‌شوند. لذا مشخص است که الزامات GMP  و GHP معمولا توسط این سازمان ها تدوین می گردد. از جمله استانداردهای کدکس، Codex Alimentarious  Commission  است که توسط کمیته مشترک FAO/ WHO  تدوین می‌شود و شامل استاندارد ویژگی‌ها، آیین کار و یا به عبارت بهتر آیین بهداشتی شرایط کار و دستورالعمل‌های مربوط به آنها است. کشورهای مختلف این اصول را در قوانین و مقررات خود بکار برده اند و بهبود داده اند.

اصول عمومی بهداشت مواد غذایی در اتخاذ و به‌کارگیری مقررات ایجاد شده که به عنوان Codex  Alimentarious Commission CAC/RCP1 – 1969  Rew: 1997  در دسترس قرار داده و شرایط اجرایی GMP به عنوان یکی از نیازمندی‌های آن مدنظر قرار می‌گیرد. سازمان های غذا و دارو در کشورهای مختلف با مبنا استانداردهایی برای صنایع دارویی و آرایشی وبهداشتی تدوین شده است.



الزامات اصلی آیین کار تولید خوب  GMP

مبانی GMP با تمرکز بر ساختارهای محیطی و نیز لوازم و تجهیزات مورد استفاده در فرآوری غذا، دارو و مواد افزودنی ، راهکار عملی مناسبی را در ارتباط ویژه با نوع فرآوری و به منظور رسیدن به یک زیرساخت مناسب ارائه می دهد بطور خلاصه الزامات اصلی آیین کار GMP به شرح ذیل می باشد:

تعریف تمام فرآیند های تولید به طور واضح ، سیستماتیک ، عملیاتی و بازنگری شده ، به طوریکه ظرفیت و توان تولید محصول با کیفیت و مطابق با مشخصات پیش بینی شده به اثبات رسیده باشد

اعتبار سنجی مراحل حساس و کلیدی فرآیندهای تولیدوتغییرات عمده در هر فرآیند .

فراهم بودن تسهیلات و لوازم مورد نیاز زیر:

  • پرسنل مناسب ، ماهر و آموزش دیده

  • ساختمان و فضای کافی

  • تجهیزات و سرویس های مناسب

  • مواد ، ظروف و برچسب های صحیح

  • ذخیره سازی و حمل ونقل منا سب

  • راهنما ها و دستورالعمل های مصوب

 

تدوین راهنماها و دستورالعمل ها به ویژه برای استفاده از ابزار و و سایل و تسهیلات ، به طور واضح ، عملیاتی ، با زبان ساده و بدون ابهام .

آموزش اپراتورها به نحوی که برای انجام صحیح فرآیندها آمادگی داشته باشند .

تهیه سوابق دستی / ماشینی در خلال عملیات تولید ، به نحوی که نشان دهنده انجام همه مراحل والزامات مطابق با دستوالعمل ها و راهنماهای تعریف شده و تولید محص ول با مشخصات کمی و کیفی پیش بینی شده باشد .

ضمناً هر انحراف خطر آفرین می بایست ثبت شده و مورد بررسی قرار گیرد .

نگهداری مدارك و سوابق مراحل مختلف تولید از جمله سوابق کامل و قابل ردیابی توزیع به صورت جامع و قابل دسترس توزیع فرآورده ها با حداقل بروز هر گونه اشكال در کیفیت آنها.

وجود یك سیستم قابل دسترس برای بازگردان فرآورده فروخته شده عمده و جزئی

وجود یک سیستم بررسی و رسیدگی به شكایت های رسیده در مورد فرآورده های تولیدی فروخته شده ، بررسی علت نقائص کیفی ، انجام اقدامات اصلاحی و پیشگ یری از تكرار آنها

شرکت TUV SVERIGE آماده است با انجام ممیزی و اقدام صدور گواهینامه GMP نماید.  برای گرفتن گواهینامه GMP با ما تماس بگیرید برای گرفتن گواهی نامه GMP بایدشرکت ها باید درخواست خود را به شرکت TUV SVERIGE ارائه نمایند. در جریان ممیزی انطباق شرایط تولید با الزامات قانونی و وجود یک سیستم پشتیبانی کننده برای اطمینان از حفظ شرایط یعنی یک سیستم تضمین کیفیت کنترل می شود.


برگرفته از  tuviso.ir





نوع مطلب : استانداردهای مدیریتی ایمنی، بهداشت و محیط زیست، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


 
 
برچسب ها
پیوندها
آخرین مطالب