تبلیغات
سلامت کار - بنزو (ای) پرین
 
درباره وبلاگ


به سلامت کار خوش آمدید * "سلامت کار" به طور تخصصی به مباحث پیرامون مسائل ایمنی و بهداشت در محیط کار پرداخته و تنها از طریق دو آدرس salamatkar.ir و salamatkar.mihanblog.com قابل دسترسی می باشد. دیگر وبسایت ها یا وبلاگ های موجود با نام مشابه در سایر سرویس های وبلاگدهی و یا سایر دامنه های اینترنتی (com.org...) ارتباطی با "سلامت کار" ندارند. * جهت دسترسی سریع و آسان به مطالب وبلاگ به طور طبقه بندی شده، از فهرست "موضوعات" وبلاگ استفاده نمایید.* در صورت وجود هرگونه سوال، انتقاد یا پیشنهادات خود از طریق منوی "تماس با مدیریت" اقدام نمایید. * همچنین می توانید ازطریق آدرس ایمیل heydari_pro@yahoo.com مستقیما با بنده در ارتباط باشید/. با تشکر .* میلاد حیدری چروده.* مدیر وبلاگ سلامت کار /.

مدیر وبلاگ : سلامت کار
موضوعات
نویسندگان
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
سلامت کار
از علم تا عمل همراه با بهداشت حرفه ای
صفحه نخست             تماس با مدیر           پست الکترونیک               RSS                  ATOM
پنجشنبه 12 آذر 1394 :: نویسنده : سلامت کار
بنزو (ای) پرین

http://s3.picofile.com/file/8226129784/2015_12_03_160040.jpg

بنزو ای پرین (Benzo[a]pyrene) یکی از هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای می باشد که در قطران زغال سنگ با فرمول C20H12 یافت می شود. متابولیت های بنزوآپرین از ترکیبات موتاژن و بسیار سرطلان زا می باشند که در فهرست ترکیبات سرطان زای آژانس بین المللی تحقیقات سرطان در گروه 1 قرار دارد. این ترکیب شامل حلقه های بنزن متصل به پایرن می باشند که حاصل از سوختن ناقص قطران در دمای بین 300 تا 600 درجه سانتیگراد می باشد.

در قرن هجدهم میلادی جوان بریتانیایی که شغلش نظافت دودکش ها با بالا رفتن از درون آن بود مبتلا به سرطان دودکش پاک کن ها شد. این بیماری منحصر به شغل دودکش ها می بود که در سال 1775 برای نخستین بار بعنوان نخستین سرطان ناشی از شغل شناخته شد.موارد متعددی از سرطان های پوست در کارگران صنایع سوخت در قرن 19 میلادی گزارش شد. در سال 1933 بنزو ای پرین بعنوان ترکیبی که مسبب این موارد از سرطان ها بود شناخته شد. بنزو ای پرین از همان موقع بعنوان نخستین عامل سرطانزای موجود در دود سیگار شناخته شده است. وقتی دود حاصل از سوخت ناقص وارد بدن می شود، بنزوآپرین طی فرایند متابولیسم سبب واکنش دیول اِپوکسید و اتصال به زنجیره DNA می گردد که این عمل سبب جهش سلولی و در نهایت سرطان می شود.


http://rise.duke.edu/seek/pages/images/f0210.jpg

منبع اصلی بنزوآلفا پیرن اتمسفری، حاصل سوختن چوب طی مصارف خانگی می باشد. همچنین این ترکیب در قطران زغال سنگ، فیوم های منتشره از اگزوز اتوموبیل ها(بخصوص خودروهای دیزلی)، در تمامی موارد سوختن حاصل از مواد ارگانیک (مثل دود سیگار) و غذاهای کباب شده.مصرف مداوم محصولات گوشتی پخته شده سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون می شود( هر چند به تنهایی این مورد نمی تواند موجب شود). مرغ سرخ شده حاوی 4 نانوگرم در گرم (4 ng/g) بنزوآپرین و تا 5/5 ng/g می باشد. این مقدار در بیف کامل باربکیو شده به 2/62 نانوگرم بر گرم میرسد.





نوع مطلب :
برچسب ها : Benzo[a]pyrene، سمیت بنزو ای پرین، اصول نمونه برداری بنزو ای پرین، مواجهه شغلی با بنزو ای پرین،
لینک های مرتبط : دانلود متد نمونه برداری از بنزو ای پیرن،


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


 
 
برچسب ها
پیوندها
آخرین مطالب